Klaas Harms 1000e SVS cursusgroep Basisopleiding Schoonmaken

Brancheopleider SVS heeft sinds haar start als bv in 2009 duizend keer een groep voor de Basisopleiding Schoonmaken georganiseerd. Een bedrijfsgroep van schoonmaakbedrijf Klaas Harms uit Vroomshoop is de gelukkige duizendste groep. Reden voor een feestje!

Onlangs verraste SVS de memorabele groep bij schoonmaakbedrijf Klaas Harms. Tijdens de les van SVS-docent Edo Koelma was het tijd voor het feestelijke nieuws en een stuk taart. Charles Scholte, directeur SVS, lichtte toe: “Vaak zijn het de grote(re) bedrijven die in de prijzen vallen, omdat zij nu eenmaal meer cursisten hebben. Extra leuk dus dat onze duizendste groep nu eens valt bij een regionale speler. En dan ook nog eens bij een mkb-bedrijf dat opleiding hoog in het vaandel heeft staan. Want directeur Klaas Harms investeert veel in de kwaliteit van zijn medewerkers.”

Aanvullende modulen
SVS realiseerde de duizend cursusgroepen voor de Basisopleiding Schoonmaken vooral tijdens de lopende schoonmaak-cao (2012-2013). In de jaren daarvoor lag het accent immers nog op de Vakopleiding Schoonmaker/ster, de voorloper van de Basisopleiding. Bij ruim de helft van de duizend groepen ging het om de Basisopleiding zonder aanvullende module. De rest werd gecombineerd met een module op het vlak van traditioneel (‘nat’) schoonmak"SVS-taarten, het schoonmaken van hotels, recreatiebungalows, schoonmaken in de gezondheidszorg of bij particulieren. Jaarlijks weten inmiddels meer dan 8500 cursisten hun weg naar SVS te vinden.

Al 82 gediplomeerden
Schoonmaakbedrijf Klaas Harms heeft momenteel ruim 200 medewerkers in dienst en opereert in Overijssel, Drenthe en een deel van Gelderland. Dit jaar volgden al 82 medewerkers van Klaas Harms de Basisopleiding Schoonmaken van SVS. Scholte: “We rekenen erop dat ook de cursisten van onze duizendste groep straks hun begeerde diploma gaan behalen!”