Zonnepanelen reinigen

ZONNEPANELEN REINIGEN

De schoonste zonnepanelen voor een optimaal rendement!

Zonnepanelen reinigen door schoonmaakbedrijf Klaas Harms

De eerste stap naar een flinke besparing in uw portemon-nee is al gezet bij de aanschaf van zonnepanelen. Echter is het van groot belang dat uw panelen met regelmaat gereinigd worden met osmose water. Maar waarom?

Rendementsverlies

Hoewel er gesproken wordt van zelfreinigende zonnepanelen blijkt in de praktijk dat er na verloop van tijd een vuilfilm ontstaat. Deze vuilfilm regent er niet af. Eigenlijk is het vergelijkbaar met het vuil op uw autoruit. Los zand spoelt er af, maar de rest moet door het wassen verwijderd worden. Op zonnepanelen zijn luchtverontreiniging, fijnstof, (sahara) zand, vogeluitwerpselen, bladeren, algen en mos de boos-doeners, die het rendement omlaag brengen. Een aantal studies hebben aangetoond dat vervuiling van zonnepanelen een duidelijk effect kan hebben op het rendement. Wanneer uw paneel vervuild is kan het rendement afnemen met zo’n s 5 tot 25%. Door de vervuiling zullen de cellen steeds minder zonlicht opvangen en kan het rendement na twee jaar zelfs al afnemen naar 80%. Door regelmatig reinigen van zonne-panelen met osmose water houdt u het rendement op peil. Haal meer uit uw zonnepanelen.

Verleng de levensduur

Langere levensduur van uw panelen Een mogelijk probleem door vervuiling zijn zogenaamde “hotspots” Deze worden veroorzaakt door een plaatselijke verhitting in het paneel. Als de plaatjes geen stroom opwekken (door scherpe schaduwen, bladeren of vogel uitwerp-selen) gaan deze zich gedragen als een weerstand, en door de stroom die erdoor wordt gestuurd (afkomstig van de plaatjes die wel werken) gaan deze oververhitten. Dit kan blijvende schade veroorzaken aan de panelen. Dus ook voor het voorkomen van problemen adviseren we u om regelmatig uw zonnepanelen te laten reinigen.